2010/12/31

Goodbye 2010, Welcome 2011


Rasa macam sekejap je masa berlalu tahun ni, tapi macam-macam yang dah aku lalui..

Awal tahun 2010 lepas adalah tahun yang membuatkan aku belajar banyak benda lepas habis diploma from UiTM Perak, hujung tahun 2009 habis. Dengan confident nye tak apply degree pun, dengan harapan nak bekerja dulu, hehe, awal-awal dah kena tipu dengan si kel** bod**, geram aku, keje sebulan kat Melaka pastu kena pergi KL, then pergi Kedah pulak, pastu baru lah tahu perangai si bos bod** tu macam mane, rupanya dia makan harta kita je, gaji masing2 lambat dapat pastu ciput plak tu, tak munasabah btol gaji die, at last kitorang satu group ambik decision untuk berhenti terus, dengan leader2 sekali berhenti time tu, wahaha, padan muka die, sementara kitorang nak berhenti tu ada budak baru sorang masuk, siap budak tu kena hasut berhenti, haha, berhenti terus dia, padan muke si bod** tu…

Then berhenti kerja balik Melaka semula, pastu kerja biase-biase je kat kedai ala2 industri kampong, gtew, huhu, pastu kawan aku ajak kerja dekat KL, jadi telemarketing, tak sampai sebulan kerja aku dah tension, so apa lagi, lepas dapat gaji, aku blah terus je, huhu, pastu duk rumah je, sampai lah dapat kerja yang sekarang ni, start daripada bulan julai lepas, sampai sekarang, aku pun tak sangka boleh bertahan lama macam ni, hehe, maybe aku dah selesa dengan kerja ni, dalam field marketing jugak, buat sales handphone dan kamera, hari-hari mengadap kamera dan handphone. Sampai benda baru je, kita yang dapat tengok dulu kan, mesti la best, lagi satu kerja ni tak de lah strict sangat, just kena confident dan buat sales dengan benda2 yang kita pegang hari2 kan,.. he

Lagi satu yang mengecewakan adalah kehilangan domain mesmerising1.com, kerana tak bayar, haha, time tu gile tengah pokai, 30 ringgit pun susah nak keluar, nak wat cam ne, dah tak ada jodoh berpanjangan dengan domain tu, tak apalah lainkale je aku beli domain lagi.

Sebenarnya ada satu contest yang dah lama aku nak buat tapi aku tak tahu nak bagi hadiah apa, sape rasa macam nak suggest hadiah apa boleh la post comment, he,..

Goodbye 2010~ Welcome 2011~





2 comments:

mr cekodok said...

wan bagi la hdiah kamera dslr ke.hanpon blueberry pon bole jgk kn kn kn :p

mesmerising_wan said...

huhu... dslr sdiri pun xdpt beli g, nk bg org. huhu
blueberry yg rm199 bley.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys