2011/05/18

Berekreasi di Nilai Spring Resort

Sudah lama tidak melakukan aktiviti-aktiviti yang mengeluarkan peluh yang banyak ni, kali ni dapat join satu trip ni, mula-mula tak nak pergi, tetapi last minute baru jadi pergi! 10 dan 11 hb May lepas.

Trip ini dinamakan Think Like a Champion , dan tempat yang menarik, tetapi rasa macam sedikit ekslusif, tak pelah, nasib baik free je, he, company trip la katekan, tapi bukan semua dapat pergi. (ehemm) … lagi seronok kalau semua dapat join kan. Ada dalam 40 orang je, daripada beratus-ratus partner yang ada di seluruh outlet di malaysia ni, ratus kot… he. 40 orang ni dibahagikan kepada 2 group dalam aktiviti untuk camp ini.



Camp diadakan di Nilai Spring Resort, Nilai, first time aku dengar nama ni, walaupun duk sebelah je, melaka! 1st time tengok tempat ni sangat simple dengan kawasan untuk aktiviti boleh ukur sendiri! haha

Tapi lepas jumpa trainer dan peraturan-peraturan dia, they make it complicated!

nilai-welcome

Ada 5 aktiviti, dalam dua hari trip ini, semuanya berasaskan Team Building- kerjasama, kepercayaan, tolak ansur, semua yang berkaitan dengan satu organisasi lah. 1st day, spider web, dynamic obstacle dan malamnya treasure hunt.

SAM_2316 Treasure hunt malam-malam ni, kena lah pakai lampu suluh kan! misi : mencari gambar yang tersembunyi pada lokasi-lokasi yang telah diberi.

nilai2

Contohnya macam ni, dah la gelap malam nak cari satu-satu pokok pulak! aiyo, menguji stamina betul malam-malam berpeluh habis semua! haha.

nilai5Tak cukup dengan berpeluh-peluh tadi ada lagi satu aktiviti- Talent Show! ahah, dua group ni kena bersaing siapa lagi kreatif menari lagu Nobody-Wondergirls!

Hari kedua pula, dua aktiviti lagi, pagi-pagi kena buat Flying fox!! no! Memang la benda ni aku sangat teringin nak buat dari dulu, tapi oh no, pagi lagi! he. Ditambah dengan High Rope sebelum sampai tempat flying fox tu.

nilai17 Sebelum sampai ke flying fox! kena lalu tempat ni!

nilai7

nilai12 Done! Flying Fox! fuhhh…aku yang dihujung baru abes tu! percayelah!

nilai10 Ini aktiviti last sekali, Mine Field, kena guna kayu-kayu yang disediakan untuk sampai ke destinasi melalui tayar-tayar yang telah ditetapkan lokasi dia!.. yang ni pun menguji minda ni, kalau kayu tu tak cukup panjang, so kena sambung kayu, tapi tak boleh kena tanah!

nilai1 Goodbye Nilai Spring Resort!…. Thanx to trainer! Thanx to I-gate Team!~ Thanx to Bos! aha.. Such a simple trip, yet it memorable for us! team building very important! win win victory!! (my group)..


p/s: gambar tak banyak sebab susah nak bawak kamera, hp pun tak pegang, semua fokus wat aktiviti ni! best!



6 comments:

Ashraf Jalil said...

kalo terjatuh dr celah2 jambatan tali tu..naya woo

HAZWANmohd said...

ade tali safety la,,! hu
tapi kena bangun sendiri naik keats tali tu balik,, hu
ade sorang je jatoh dlm ramai2 ni.

Rozuan Ismail said...

wan suka aktiviti orienteering dan mencabar macam ni.seronok.boleh release tension =)

Hans said...

nampak best
terus rasa macam nak pergi
:-)

Review Filem Karak Disini

Cik Azizah said...

wow bestnya..suka lah kalau ade outdoor mcm ni!

tapi takut nak naik flying fox tu...seram!

Anonymous said...

gua rase gua la yg turunkn lu kt endpoint ffox....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys