2011/01/25

Shawl / Selendang : Trend Update


Post ini bukan berniat nak jual selendang ye~!
Sekarang ini makin ramai yang memakai selendang atau shawl menggantikan tudung biasa atau tudung lycra yang top sebelum ni. Jadi aku pun nak kupas jugak lah pasal trend yang sedang rancak sekarang ini.

Aku ini kerja dalam mall, so selalu la berdepan dengan orang awam, macam-macam gaya da aku nampak, maybe kat Melaka ini belum ramai lagi yang memakai selendang meriah-meriah, tapi bile start je semester baru, makin ramai pulak yang berwarna-warni selendang dia datang bershopping dalam mall ini!... hehe

Nasib baik aku tak sambung study, kalau tak mesti pening kepala mengadap pelbagai warna dalam kelas!, betul tak kekawan?



Time cari pasal selendang ini ada berjumpa dengan hukum memakai selendang, dalam iLuvIslam (klik gambar untuk baca lagi)



Ini pulak ada beberapa link yang mengajar cara-cara memakai selendang :

  1. the kizs garden
  2. Dayah's Little Crib
  3. cari sendiri! hehe
Aku nak tambah lagi sikit, golongan yang berselendang meriah ni da boleh lawan golongan yang free hair~ betol tak? hehe, beware .. ops~ go girl!


Lastly nak promote blog kawan aku yang menjual selendang dan pelbagai yang sewaktu dengannya, gambar-gambar diatas pun dari blog dia, KK Collection.

21 comments:

fauzi kejayaanku said...

bgaus.. selendang pon dijadikan fesyen sekarang ni kan.. tanpa mengetahui hukumnya. nak berfesyen perlu ada batasnya.

garfield88_aini said...

betul tu fauzi...berfesyen perlu mengenal batas... xkisah nak bertudung guna tudung biasa atau shawl tapi biar nawaitu lebih kepada menutup aurat ye...

CikHanis said...

wan!
ak ske shawl melettttttttttz ne..
beli kan!
toink!toink!

mesmerising_wan said...

khairul la, daj fesyen, kawan aku tu jual,
g lah kat blog die, klik kat kk collection tu ha, ckp la ko kwn ak, haha

msi.my said...

nak jugakkk...da lame da freehair ni,terase nak bertutop litup pulak la...vooo0ley??hua hua~

mesmerising_wan said...

suh kerol ganti ko jadi model ley? kat roadshow die ke, ley x? haha

d_tieah said...

Nasib baik muka I tak ngam sgt dgn shawl ni..
Tapi serius teringin nak pakai derr..
Cantik sgt, colourfull..

*Boleh tak tukar kotak komen ni ke pop-up window?
Pergi ke setting-comments-pastu tu cari yang pop-up window

mesmerising_wan said...

heheh!~ try la pki, kat umah je.. he
ok2 i da tuka, da lame nak tuka, tp xde org komplen pun,
mls nak tuka.. hehe

shahsyaz said...

shawl neh, klu dh terer lilit, mmg mudahlah..

klu x bese, mmg payah nak pakai..
cuma sy heran, dh mcm2 evolusi pemakaian tudung neh..

eh, thanx tuan punyer blog!! u bg i inspirasi nk menulis entry baru!!

mesmerising_wan said...

yup~ hehe
nak wat pasal shawl gak ke ?
i terfikir da lame, cume baru dpt wat. time keje suke tgok customer2 lalu lalang pki shawl meriah2~

Gula-gula hati said...

nasib baek kat kolej ai tak digalakkan pakai shawl..^^

shahsyaz said...

bkn2..evolusi psl pemakaian tudung..dr zaman wardina smpila zaman shawl neh

ayienchan said...

nk shopink jln tar lah nnti ;p

Bay said...

Wow! Very interesting blog you had here! Wish to connect with you on Google Friend Connect! Cheers! =) (http://whimsicalss.blogspot.com/)

lolaa said...

wahh..dah tukar baru ye wan..vespa dh xde ek?(dah lame xjengah..tu pasai lambat thu x?)hm..pakai shawl ni senang nak lilit2 pas2 sng nk ikt muka..klu pakai tudung biase 2 kang..kene tiup angin,,dah 1 hal nk btl kn..pe pon..pakai ikut bts2 nye...btl x?

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

tak pakai shawl, tak minat. Lagipun shawl macam menampakkan betuk leher la.. err.. pendapat mira la kan. Nice kalau pakai tudung bawal biasa tu.. :)

mesmerising_wan said...

@lolaa vespa da anta repair! haha

@ amira kena pandai2 la kan amek tahu psal hukumnye, kan.. jgn ikut org je.. btol x

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

betul tu :)

::contengan hati::)) said...

opss yart peminat tegar shawl ;)

Farhana Jafri said...

nk pkai slendang tu boleh je tp biarla mngikut hukum yg dttapkan tpi skrg ni klau kite tgk rmai yg pkai js nk ttup rmbut je.. ade tu pkai jambul nmpak.. xpon rmbut pnjang kt blkang nmpak.. ntah pape.. ade pkai xtutup dada.. yg pling xboleh blah yg brsnggul tggi cm bnggol unta.. dh mnyimpang jauh dh tu.. mkin dtegur, mkin mnjadi lak skrg ni.. hope mnusia2 ni bkak mnda and yg mnjual pon tnjukkan cara pkai yg btul.. anyway, nice entri! ^^

jemput singgah ANASAURUS :)

♥yaya budak suka embun♥ said...

yaya pakai biasa2 je :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys