2011/02/02

Design Logo dan Header


Semenjak aku kembali aktif dalam dunia maya ni, (sebab baru beli broadband), aku pun aktif mengedit gambar dan memain2 dengan html, aku ni suka explore benda-benda baru yang aku tak pernah tengok, hasilnya tengok jelah blog ini, macam-macam widget aku dah letak.

Tapi tak adalah sampai serabut sangat, ye tak, minda ini masih terikat dengan professional layout, widget tak perlulah banyak sangat sampai mengarut-ngarut, betul tak.

Blog ini pun tak habis edit html dia lagi sebab ada yang tak reti, contohnya yang kat atas tu, home, about, sume tu apa lagi entah mengarut, bukan ada link pun, padam nanti tak boleh buka langsung blog, hehe.. Untuk pengetahuan, yang entry list kat atas tu pun guna html, tiap kali post kena edit html dia satu-satu.

Aku sebenarnya terfikir nak cari income dari benda-benda macam ni, lagipun dah ada basic ngan hubungan yang baik dengan adobe photoshop! yeah! hehe.. So setakat ini baru ada dua design yang dibuat secara serius tak berapa nak serius la, satu logo, satu lagi header encik mohdkhairi.


Logo untuk disambung pada logo yang sedia ada.




Header Encik MohdKhairi, kawan UiTM ku.




Aku tengah cari pasal adobe, tetibe aku jumpa gambar ni derr! haha! inilah gunanya adobe kalau dah kebosanan! *tak ada kaitan dengan sesiapa pun dalam post ini ye!..

So , kesimpulannya, mana lah kalau-kalau ada orang nak aku designkan header dia, saya sedia menerima, kalau sambutan yang baik boleh wat bisnes! hehe

p/s: klik gamba kalau tak puas tengok!




27 comments:

misshoho said...

wahh..macam best je kalau ade org buat kan header..huhu..brape hrga satu header?..^_^..

masterfaiz.com said...

aku baru je buat contest header..dan baru je tutup..kalau aku tau, boleh ajak kau join..

syafiqsulaiman said...

klo bleh dapat free.. nak jugak..!! hehehe..
aku dah follow blog ko..
mne tau dapat free

mesmerising_wan said...

waha~ boleh je, nak keR>?
5 komen terawal bleh la bg free je,,. hehe..

OnlyZul said...

wah..nak jugak..hehehe

miss hunnybunny said...

free kew??kalau free,hunny nak aje..hehe..anyway,hunny follow sini..

norfa said...

norfa nak kalau free..please.. heheheh...

Amira Anorah said...

nak..nak..saya sudi je kalau free..hehehe

baik hati betol..:)

♥CERITA.JIWA.ADLIA♥ said...

lia nak..header yg wan buat smart lah..designtkan utk lia boleh x..?hehehe

Hannan Al-Qudsey said...

tlg buatkan header untuk sy yg paling cun sekali boleh??

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

hehe nk jugak !

misshoho said...

wan,mane ade header misshoho mletop..biase je..tu crop2 je lbey2..huhu..kalo nk suow wan buat,bley?wan nk charge brape?..^_^

mesmerising_wan said...

miss hoho~ u dapat free je ye! u 1st comment! hehe
add fb ye,,
pastu pm i

aida4eva said...

ala..nak gak..aci ke tak lagi ni??huhu

maCy said...

finally dpt jugak bukak~ adeh2.. first visit here :)

athirah said...

good luck ye =)

Kembang Perawan 3288 said...

nak jugek.

DeQdEq said...

DeQdEq nak minta design header utk deqdeq boleh ke?

kalau nak mcm mana?

msi.my said...

nak ngecek jugaakkkk!

mesmerising_wan said...

kan ade facebook badge kat tepi tu kan, add pastu msg la.,
then bg link ,
api yang free punye da habis ae. hehe
tp lmbt cket
nak settlekan free 8 ni dulu,

Mah@mahu said...

Aduh bro leh ajar aku tak buat mcm mana ni huhuh boleh bukak kelas ni..

misshoho said...

wan,latest entry misshoho ade terselit promote bsiness header wan..kalo rajin,g r terjah ye..huhu.
.http://chiyokohoho.blogspot.com/2011/02/misshoho-explorer.html

mesmerising_wan said...

tgu wan free cket br leh wat entry simple tutorial punye! k,. bz ujung mgu,,,blog tak tejage.. hu

Encik Blogger said...

menarik wan.. boleh g jauh.. selamat berjaya ngn bisnes ni.. hoyeh!!

hairie said...

ahahahahhaha.....aku ade d sini..hihihikkk

Along Usop said...

semmat keje ang.. heheh.. =)

along pon buat header gak.. tapi jenis biase2 je.. lom tahap pro lg.. =p

Along Usop said...

semmat keje ang.. heheh.. =)

along pon buat header gak.. tapi jenis biase2 je.. lom tahap pro lg.. =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys