2011/02/17

Jalan-jalan di Jonker Walk


Hari ini hari cuti dan terasa macam nak pergi jalan-jalan, jadi wan telah ajak seorang kawan yang sedang study kat UiTM Melaka.

Cadangnya nak lepak dekat Hang Tuah Mall je, tapi macam dah lama tak pergi Jonker Walk, -'peduli apa aku petang-petang lepak sini'- hehe, update status kat facebook-di Jonker Walk, terus ada yang membalas -'ada apa petang-petang ni kat jonker walk?'.Aku hanyalah jalan-jalan saja, daripada duk melepak dekat Mahkota Parade ke, Dataran Pahlawan ke, baik pergi menghargai tempat-tempat bersejarah dalam Melaka ini. (patriotik-melaka tegar)

Sedang sibuk mencuci mata.. ops, melihat keadaan disana, teringat pasal blog dan contest, alangkah bagusnya kalau beli hadiah kat sini untuk contest yang pertama kalinya diadakan dalam blog wan, jadi bermulalah sesi mencari souvenir sambil snap-snap gambar keadaan sekeliling selepas pekena cendol nyonya! Jom tengok.

(klik gambar untuk lebih jelas)






Ada taman baru kat Jonker Walk: Taman Warisan Dunia


Ada gajah, naga dengan kerbau je dalam taman tu, motif??



tak kenal pun dia ni, saja ja mencelah, hehe.. wan pun tiru je la.








Klik Sini untuk join contest kalau tak nampak banner besar kat atas blog tu.

13 comments:

Zayanie said...

okbai! terkena btg idun gue :P hahaha btw, volkswagon nice shot!

mesmerising_wan said...

ape yg tekena btg idong? hehe..

muhammadbobo said...

wan2.aku kurang faham lah macamana nak join contest ni.bagi yang ada blog, macamna?

mesmerising_wan said...

pilih 1 gambar yang disukai atau tak suka, buat entry kenapa pilih gambar tu..
link kan ke blog ni,
masukkan link entry dalam facebook page then da

Nur farhana said...

hye back ;)

nuralynZAKREE said...

i'll join (; kah3~

~aYeeN & SuE~ said...

pic cendol tu termsuk skali x?huhu

mesmerising_wan said...

@~aYeeN & SuE~
boleh je! layan., he

bukudiarysofea said...

hari ni malam sabtu leh jonker ! x)
oh contest tu insyaAllah if wifi yg dem ni lajuuu. (ni pon asek mati-mati)

Le Jr. said...

cantik kereta hitam tu..

swizbook
Planet Wan

iManAzRaf said...

nak join... tp kne cr idea dl.. hehehe

yaya_flanella said...

terliur tgk cendol pulak malam2 ni.. nice picture. :)

mesmerising_wan said...

hehe.,. thanx.. petang panas la sedap mkn cendol

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys