2011/03/25

Sentap Dengan Maxis!!

maxis perli

Entry sentap menyentap di tengah malam ini, or should i say pagi-pagi ini,, dah jam 1.30 pagi tapi tak tidur lagi, biasalah blogger! betul tak?? Tak sah kalau 2, 3 pagi dah lelap mata, tabik spring la!

Back to the topic, 2, 3 hari ini wan kurang berinternet sebab : I RAN OUT OF QUOTA! erk.., gelak la gelak, argh, nasiblah, nak buat macam mana, ambik 3 GB je, sekejap je dah habis, tak mampu nak bayar 6GB…erk..!

maxis-iphone-3g-planp/s : wan tak pakai iPhone pun.. iklan je,, wat dono je ae.!

Jadi untuk mengisi masa lapang, erk lapang ke? , wan telah membuat keputusan untuk membeli kertas-kertas warna warni, beli yang 10 keping 3 warna-merah, pink, hijau dengan harapan untuk mencuba satu art yang ingin dicuba satu masa dahulu (macam lame sangat je) tapi tak lepas-lepas nak pergi beli kertas, asyik lupa je..

Dan sekarang dah beli barang-barang yang diperlukan , masanya untuk mencari video tutorial di YOUTUBE! Oh no! tak ingat lagi ke quota you da abes!~ maxis bagitahu lagi! Tapi berjaya juga buka YOUTUBE, dan tengok sikit awal-awal video tu, bolehla, selebihnya buat sendiri, survive!

Akhirnya berjaya membuat bunga ini :

SAM_2246

keesokannya iaitu hari ini barulah berkembang, :

eSAM_2251

Inilah yang dinamakan quilling art , iaitu seni daripada kertas, tak habis research lagi pasal ni, so, im a beginner.. Wanna try? search kat google : quilling art, lagi bagus jika search kat youtube je, senang paham! dan yang penting dapat mengisi masa tanpa tersentap dari Maxis! yeah! Good Luck..

P/S : more will come…




5 comments:

Farra Rosse Earhart said...

pastikan sampai kat depan rumah eh benda alah nih. HAHA :P

-ilhamArman- said...

tengah sentap ngan maxis gak!... tetiba kena potong kedit pada pagi yg mulia ini.. dush3...

mesmerising_wan said...

huhu~ tengah besabau ni!
sabau sabau~

cik_zetty said...

hahahah zati pn quota dah abes, demmm betol =.='

btw art tu cantik, gud try :)

MaiRa QuEeN said...

http://ctqueen.blogspot.com/2011/03/aq-dibuli-blogger-femes-sahabat-blogger.html

cte psal smalm...just tuk mnx maaf..sudi bce la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys