2011/06/21

Ulat Gonggok! ewww!

main-main copy

Korang pernah tak jumpa menatang ni? ke pernah terpijak ke? terpegang ke? tergeget ke? ops..

ada tak rasa macam eWWww je!! haha.. Inilah dia ulat ketapi ulat gonggok yang selalu ada kat rumah kita. kat dapur, kat tandas-juga membuat kemunculan didalam bilik!

Ulat gonggok ni ada lebih 10,000 jenis mengikut info di wikipedia. Nasib baiklah yang ada kat rumah ni saiz S je, kalau macam kat bawah ni>>

47045007hlKJsw_ph menanges nak g toilet! haha … malah tak nak duduk rumah! panggil segala bala pest control yang terdekat!

In-Malay-we-call-Ulat-Gonggok Tak eWWw ke kalau kau terjumpa macam ni? err

ulat gonggok Kalau macam ni tak pelah jugak, boleh bela dalam akuarium kan!

Kewujudan ulat gonggok di rumah ini selalunya ulat itu akan mengalami nasib seperti : dipijak , dihentam dengan selipar jamban , diseret dengan baldi, di’flush’ dalam toilet, dan banyak lagi!

untitled

Dan yang penting macam mana pun, ulat ini still ada generasinya di rumah aku ini! Macam mana kita benci pun dia tetap makhluk ciptaan tuhan, kita hanya mampu membasmi dengan cara kita sendiri, tak perlulah nak buat luahan hati kat blog benci ulat ni benci benci !! aww!

p/s : antara ulat gonggok dan cicak, apakah binatang yang anda lebih rela terpijak?? jeng jeng jeng!

dan sepanjang pembuatan entry ni muke aku macam ni : klik

Sumber gambar: Google



9 comments:

asfz lily said...

ewwww...masa skolah sllu jumpe kat kaki 5, pastu gulung2 kan dia supaya dia xfolo..kah3x

Latest Entry: Siapa LOLA??

merahitujambu said...

aaeeeww..tpi suka pegang dia time dia gulungkan badan dia

NURISME said...

GELI MAT...MAT.MATTT.......HAHAHAH.aku duk kg...besepah binatang nih...

GR said...

ulat gonggok comel!! hahahaha

Mohd Khairi Khadzir said...

yg kecik menggelikan dan yg besar menakotkn.. tp sgt cntik bile tgk ulat gonggok beso tu tgh jln..cntik je kaki die gerak..heewe

cik_zetty said...

kelakar memek muka tu hahaha

yekkkkk geli-geleman dengan ulat gonggok..dulu ada juga dekat rumah ulat gonggok nie sampaikan nak masuk tandas pun takut, geli kot eeuuuu tapi ayah dah basmi dengan racun, nyah kauuuuu ulat gonggok hahaha, dah tak ada sekarang nie :D

antara dengan cicak dengan ulat gonggok? eeeeee dua-dua geli & menakutkan huhu

HAZWANmohd said...

@asfz lily haha.. siot jek.

@merahitujambu eww..

@NURISME wat bela ke? haha

@GR hokey~

@Mohd Khairi Khadzir hameklah bawak balik umah~ tgok ari2..

@cik_zetty sorang je setakat ni jawab soalan tu,, hee tq.. kt rumah ni still ade lg.. bia je, sabor jelah~

Along Usop said...

ulat gonggonggonggonggonggonggok!!!!

E-ra paSha said...

tumpang bace entry ulat gonggok..agak2 kalau taruk garam die takut x ek? hmm..btw follow sini 542 n like fanspage =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys